30 Jun
30Jun

30 juni 2023. Vandaag begon het hele avontuur! 

Samen met @donnonsdesellesauvelo startte @goedele___ haar eerste rit in het mooie (en regenachtige) Bilbao. Superfijn dat we met hen mee konden: 

1. Om de zenuwen wat te temperen, en 

2. Hun motard legde al het verkeer stil, zodat we de -zeer talrijke- ronde punten vlot konden passeren.

🚴‍♀️ Bij de start was de Conseil général de France van Bilbao present om ons een goede en veilige Tour te wensen 🇨🇵
🚴‍♀️ het eerste 1,5 u was het goed aan het regenen, de rest van de dag was het pérfect fietsweer
🚴‍♀️ op een van de eerste echte klims werd @goedele___ ingehaald door @philippegilbertofficial van @eurosport die ging iets vlotter omhoog 😉
🚴‍♀️ @philvlaethem passeerde ook: een bekend gezicht onderweg is 💖 Philippe reed al 2x de Tour J-1, gaf ons vooral MASSA'S advies, en is nu compagnon de route die we af en toe zullen kruisen
🚴‍♀️De etappe zette zich verder langs de prachtige kustlijn, door een prachtige groen van deze regio. Wat – een – Tourstart!
🚴‍♀️ In een hectiek raakte de volgauto de weg even kwijtgeraakt, maar dat geraakte gelukkig snel opgelost
🚴‍♀️Goedele nam kortere pauzes dan de Franse dames (die sneller bergop fietsen): ze dacht dat zij haar nog zouden inhalen op de volgende lange klims, maar uiteindelijk kwamen we elkaar niet veel meer tegen en fietste Goedele zo’n 120km alleen. Ze werd aangemoedigd door de crew, lokale fietsers en tal van supporters die al klaar staan voor de profs morgen!
🚴‍♀️de start was los omhoog, maar the best hadden ze toch bewaard voor het einde: Muro de Piko: wat was dat! 1km aan 19% …niet voor pannenkoeken hier!
Samenvatting: een prachtige, pittige dag. Onze Tour is goed begonnen! 

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.