05 Jul
05Jul

Vandaag werkte Goedele haar zesde etappe van de Tour af, de tweede en meteen ook de laatste in de Pyreneeën. De start lag in Tarbes, de aankomst 145km verder in Cauterets-Cambasque. Onderweg moesten er 3800 hoogtemeters overbrugd worden. De Col d’Aspin (1ste cat), de Tourmalet (buiten categorie), een kleine 3de categorie en de klim naar Cauterets-Cambasque (1ste cat) waren de beklimmingen van de dag.
🚴🏻‍♀️ Goedele reed het overgrote deel van de rit zonder het Franse team Donnons des elle au velo. Ze besloot weer om haar eigen tempo te rijden want ze heeft nog 2 zware weken voor zich.
🚴🏻‍♀️ Op de Tourmalet ontmoette Goedele een groepje Belgen van VZW Ride to unite: de sfeer zat er meteen goed in!
🚴🏻‍♀️ Het was alweer een enorm zware rit, vooral de laatste klim hakte er fel in. Toch vond Goedele de etappe van vandaag minder zwaar dan die van gisteren, de combinatie van de 2 was wel pittig.
🚴🏻‍♀️ De Col d’Aspin was de mooiste klim van vandaag door het prachtige uitzicht. Op de top stonden herders met een aantal paarden, vele toeristen wilden ermee op de foto, ook volgwagen/ploegleider Jef Beneens
🚴🏻‍♀️ De Tourmalet was zeer mistig en gevaarlijk met al het verkeer. Gelukkig scheen de zon wel tijdens de afdaling! Zó prachtig!
🚴🏻‍♀️ Tibau wheeliede rustig verder, daar kan geen Col tegenop 🙌 Ellen maakte er de zotste foto's van 😎
🚴🏻‍♀️Vandaag kwamen we veel watervallen, bergriviertjes en -weer- veel -loslopende- dieren tegen.
🚴🏻‍♀️ Het publiek is veel internationaler dan de voorbije dagen. Op de flanken van de Tourmalet zagen we Denen, Zwitsers, Belgen, Spanjaarden,… de koers is feest!

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.